20.08.2021
Εγκαίνια Φεστιβάλ

information

Κατερίνα Μεσσήνη – Χάρης Κλάδης, Παρουσίαση βίντεο εγκατάστασης τελειόφοιτων Α.Σ.Κ.Τ., Λεπροκομείο Καρλοβασίου.

Συναυλία του μουσικού σχήματος Λαϊκή Ορχήστρα Σάμου.

Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή της Α.Σ.Κ.Τ. Κώστα Χριστόπουλου

Μουσική εκδήλωση της Λαϊκής Ορχήστρας Σάμου

biography

Λαϊκή Ορχήστρα Σάμου.

Ο Παναγιώτης Παναγάκης είναι τελειόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (πρώην τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, ΤΕΙ Ηπείρου, Άρτα), με ειδίκευση στο ούτι. Κύρια ενασχόληση του είναι οι μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας. Έχει ασχοληθεί εκτενώς με το φωνητικό κομμάτι αυτών των μουσικών ερμηνεύοντας τραγούδια από το λαϊκό-ρεμπέτικο και παραδοσιακό ρεπερτόριο του ελλαδικού χώρου, καθώς και κομμάτια από τη λαϊκή μουσική της Τουρκίας και της λόγιας Οθωμανικής μουσικής. Έχει εμφανιστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού (Κωνσταντινούπολη, Λάρνακα).
Ο Γιάννης Αναστασόπουλος έχει σπουδές κλασικού (τάξη Ν. Σαραντίδου) και παραδοσιακού βιολιού από νεαρή ηλικία. Το ρεπερτόριο του καλύπτει μια πληθώρα από τραγούδια και οργανικούς σκοπούς από τα νησιά του Αιγαίου, τη Μικρά Ασία, το ρεμπέτικο και το ευρύτερο φάσμα της λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και κέντρα ψυχαγωγίας τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, αναλαμβάνοντας σολιστικό ρόλο στο βιολί αλλά και ερμηνεύοντας ένα μέρος των τραγουδιών.
Ο Αλέξανδρος Διακογιάννης έχει λάβει κλασικές μουσικές σπουδές, κατέχοντας  πτυχίο πιάνου (τάξη Δ. Τουφεξή) και αρμονίας (τάξη Ε. Τσούτσου) από το Ωδείο ‘Ιωάννα Συγκελάκη’. Από το 2013, ασχολείται εκτενώς με την αστική λαϊκή και παραδοσιακή μουσική του ελλαδικού χώρου, αρχικά έχοντας ως βασικό όργανο το ακορντεόν και στη συνέχεια το τσίμπαλο, λαμβάνοντας μαθήματα από τον Κλέαρχο Κορκόβελο και τη σολίστ Viktória Herencsár. Τα ενδιαφέροντα του αντλούνται πρωτίστως από την μουσική παράδοση των νησιών του Αιγαίου και τη Μικράς Ασίας, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανικών χωρών. Ασχολείται με τη διδακτική, ενώ έχει εμφανιστεί σε πληθώρα μουσικών σκηνών και κέντρων ψυχαγωγίας, κοινωνικών δεξιώσεων, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.
Ο Παύλος Σίμος είναι αυτοδίδακτος μουσικός. Η ενασχόληση του με τη μουσική περιλαμβάνει πληθώρα μουσικών οργάνων της λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής (κρουστά, τζουράς, μπουζούκι), ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί αποκλειστικά στο ούτι. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια στο ούτι και τη θεωρία του μακάμ με τον Ευγένιο Βούλγαρη. Από το 2013 εμφανίζεται με διάφορα μουσικά σχήματα σε εκδηλώσεις και κέντρα ψυχαγωγίας, αναλαμβάνοντας σολιστικό ρόλο παλαιότερα με το μπουζούκι και προσφάτως με το ούτι, στην Αθήνα και την επαρχία.
Ο Μιχάλης Κατσαρός είναι αυτοδίδακτος κιθαρίστας από νεαρή ηλικία, ενώ από το 2019 σπουδάζει φλάουτο (τάξη Δ. Φωτόπουλου) και τρομπέτα (τάξη Ι. Καραμπέτσου) στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών. Έχει ακόμη παρακολουθήσει σεμινάρια λαϊκής κιθάρας με τον Γ. Χρονόπουλο και ορχήστρας ανατολικής μουσικής με τη Σ. Λαμπροπούλου. Τα ενδιαφέροντα και το ρεπερτόριο του αντλούνται από το ρεμπέτικο και το αστικό λαϊκό τραγούδι, αλλά και τη μουσική των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου. Έχει εμφανιστεί σε πληθώρα συναυλιών και κέντρων ψυχαγωγίας στην Αθήνα και την επαρχία, παίζοντας κιθάρα αλλά και ερμηνεύοντας ένα μέρος των τραγουδιών.
Ο Στέλιος Βαρβάκης ξεκίνησε να ασχολείται με τα παραδοσιακά κρουστά το 2014, έχοντας την τύχη να βρει Δάσκαλο τον Βαγγέλη Καρίπη, συμμετέχοντας στα μουσικά σεμινάρια της Ικαρίας, ''Μουσικές Αυλές''. Με μεγάλη αγάπη για το ρυθμό και μεταβαίνοντας σταδιακά από όργανο σε όργανο και από περιοχή σε περιοχή, έχει συμμετάσχει τα τελευταία  χρόνια σε αρκετές παραστάσεις με χορευτικούς συλλόγους καθώς και με διάφορα μουσικά σχήματα του νησιού. Έχει εμφανιστεί σε κέντρα διασκεδάσεως, εκδηλώσεις, πολιτιστικά δρώμενα και σε συλλογικές προσπάθειες κατοίκων των χωριών μας. Το ρεπερτόριό του καλύπτει τους περισσότερους παραδοσιακούς - λαϊκούς ρυθμούς της χώρας μας αλλά και τους ρυθμούς της ευρύτερης περιοχής της Aνατολικής Μεσογείου.
Ο Χρήστος Μητατάκης έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασικής κιθάρας από νεαρή ηλικία, ενώ στη συνέχεια στράφηκε στην ηλεκτρική κιθάρα, τη σύνθεση και την ενορχήστρωση. Τα ενδιαφέροντα του καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα πρωτίστως από την ορχηστρική, ακουστική και ηλεκτρονική, δυτική μουσική αλλά και από λαϊκές μουσικές του κόσμου. Ασχολείται εκτενώς με τον ηλεκτρικό ήχο, το ρυθμό και την ηχοληψία. Από το 2019 παίζει κοντραμπάσο πλαισιώνοντας λαϊκές και παραδοσιακές ορχήστρες. Έχει εμφανιστεί σε αρκετές συναυλίες και μουσικά φεστιβάλ στην Αθήνα και την επαρχία.
O Χαρίλαος Νικολάου προσφάτως αποφοίτησε από το Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου, ενώ θα συνεχίσει τις σπουδές του στο Μουσικό Λύκειο Σάμου. Ασχολείται συστηματικά με το παραδοσιακό κλαρίνο από το 2016 έχοντας ως δάσκαλο τον Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο ενώ, παρά το πολύ νεαρό της ηλικίας του, ερμηνεύει μια μεγάλη γκάμα τραγουδιών και οργανικών σκοπών από την ελληνική παραδοσιακή μουσική, καθώς και κομμάτια από τη λαϊκή μουσική της Τουρκίας και της λόγιας Οθωμανικής μουσικής. Έχει πραγματοποιήσει πληθώρα εμφανίσεων σε κέντρα ψυχαγωγίας, κοινωνικές δεξιώσεις και πανηγύρια του νησιού, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.