20.08.2021 - 30.08.2021
Θανάσης Καραμπάλιος, «1800»
— Έκθεση κόμικς
Κοντακαίικα

information

Ο Δήμος Καραμάνος είναι ένας οικογενειάρχης και ζει ήσυχα, μαζί με τη γυναίκα του και τα πέντε τους παιδιά σε ένα χωριουδάκι της Ελασσόνας.
Κανείς δεν γνωρίζει το παρελθόν του, καλά-καλά ούτε οι ίδιοι του οι γιοι.
Όταν όμως ένας αγγελιοφόρος του φέρνει μήνυμα από έναν καπετάνιο που τον καλεί ξανά στη δράση, ο Καραμάνος θα πρέπει να αποφασίσει αν τελικά η ζωή που θέλει είναι αυτή του ραγιά ή του κλέφτη!

“…οι πρωταγωνιστές της περιόδου, οι καπεταναίοι, οι κλέφτες και οι αρματολοί, δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν σε γοητεία από τους πολυσκιτσαρισμένους ντεσπεράντο και τους σκοτεινούς παρανόμους των μαύρων ευρωπαϊκών δασών”. (Από την εισαγωγή του Πάνου Ζάχαρη)

biography

Ο Θανάσης Καραμπάλιος γεννήθηκε το 1983 και μεγάλωσε στο Παλαιόκαστρο Ελασσόνας. Το 2008 παρακολούθησε μαθήματα κόμικς στη σχολή COMINK στη Θεσσαλονίκη και την ίδια χρονιά συμμετείχε σε διαγωνισμό του περιοδικού “9” της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, όπου διακρίθηκε με έπαινο.

Το 2018 κυκλοφόρησε η πρώτη του ολοκληρωμένη δουλειά, το πρώτο βιβλίο της σειράς 1800, με τίτλο “ΠΑΤΕΡΑΣ” από τις εκδόσεις JEMMA PRESS. Για αυτή τη δουλειά από την Ακαδημία Κόμικ του απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου για το 2018. Το 2019 συμμετείχε στην συνολική προσπάθεια “ΒΑΛΤΟΥΣ Χ- Ο ΜΑΥΡΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ”, μία καμπάνια με σκοπό την καταγραφή ρατσιστικών και εγκληματικών επιθέσεων. Επίσης, συμμετείχε στην έκθεση “ORESTEIA REVERSE” του ιδρύματος Κακογιάννη, μία έκθεση κόμικ εμπνευσμένη από την Ορέστεια του Αισχύλου, καθώς και σε άλλες εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έως σήμερα έχουν εκδοθεί και τα άλλα πέντε μέρη της σειράς 1800.

Ζει και εργάζεται στη Λάρισα.